Прес-реліз 2012

Тисячі українських велосипедистів виїхали на вулиці у Велодень

26 травня 2012, Київ. - Більш як у 50 містах велосипедисти виїхали на центральні вулиці під час традиційного велопараду, виступаючи за взаємоповагу на дорогах. 26 травня - у Велодень - центри українських міст перетворилися на живий ланцюг із тисяч велосипедистів, що зібралися з метою пропаганди здорового та екологічного способу життя та створення цивілізованих умов для пересування велосипедистів.

Учасники велопробігу почали збиратися о 9:00, стартували о 10:00. У Києві стартували з Європейської площі, далі по Хрещатику до площі Льва Толстого і назад, фінішували на Європейській. Цього року традиційний маршрут - від Європейської площі по Хрещатику - довелося змінити через облаштування фан-зони для відвідувачів чемпіонату з футболу. 

За оцінками організаторів, вело-учасників у Києві зібралося близько 5 тисяч, а по всій Україні - близько 30 тисяч. Велосипедисти виступили за здоровий спосіб життя, екологічну альтернативу міському автомобілю, безпеку та взаємоповагу на дорогах. 

Масові велопробіги у містах України відбуваються щороку з 2004. З 2008 року до киян, які були ініціаторами акції "Велосипедом на роботу" та Велодня, почали долучатися інші українські міста. Акція не є політичною і є проявом доброї волі велосипедистів України.

Більше про історію Велодня

Фотографії Велоднів у містах України (оновлюються)

Контакти:


Візьми участь в опитуванні Офіційний прес-реліз Велодня 2012